Menüpontok

Kereső

Ferenczi Sándorról

"Japán szövegben gyakran föltűnik két név, latin betűkkel szedve: Freudé és Ferenczié. Budapest az ő jóvoltából évtizedeken át egyik szellemi góca volt a lélekelemzésnek. Mindig éltek itt, sokszor huzamosabban, évekig is, amerikaiak, angolok, svédek, orvosok és betegek, akik hozzá jöttek tanulni és gyógyulni. Bécset és Budapestet az ő mozgalmukkal kapcsolatban együtt és egymás mellett emlegették, mint valaha az ókorban Athént és Rómát."
(Kosztolányi Dezső)


Ádám álma - válogatás Róheim Géza műveiből

Milyen lélektani mechanizmus áll az ember és Isten, ember és ember közötti szövetségek hátterében? Mitől esnek pánikba az istenek? Miért vonzódunk a Holdhoz? Mit mondanak a mesék a pszichoanalitikusnak? Min alapszik a telepátia? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kínálnak választ a Róheim Géza életművéből válogatott kötet írásai. A könyv a Múlt és Jövő Kiadó gondozásában jelent meg.

 

„Két tudós Pápán” címmel megjelent Kerecsényi Zoltán könyve

Egy szerény kiadvány Pápáról – Ferencziről. Szerzői összefoglalás a „Két tudós Pápán” című könyvhöz (Jókai Mór Városi Könyvtár kiadása, Pápa, 2008. július hó)

 

Ferenczi késői írásainak gyűjteménye – japánul

2007 karácsonyán „Ferenczi késői írásainak gyűjteménye” címmel megjelent Ferenczi Sándor tanulmányainak japán nyelvű válogatása, Shigeyuki Mori fordításában, 256 oldal terjedelemben, ezer példányban.

 Partnereink