Menüpontok

Kereső

Ferenczi Sándorról

"Japán szövegben gyakran föltűnik két név, latin betűkkel szedve: Freudé és Ferenczié. Budapest az ő jóvoltából évtizedeken át egyik szellemi góca volt a lélekelemzésnek. Mindig éltek itt, sokszor huzamosabban, évekig is, amerikaiak, angolok, svédek, orvosok és betegek, akik hozzá jöttek tanulni és gyógyulni. Bécset és Budapestet az ő mozgalmukkal kapcsolatban együtt és egymás mellett emlegették, mint valaha az ókorban Athént és Rómát."
(Kosztolányi Dezső)


Egyesületünkről

A Ferenczi Sándor Egyesület 1988. szeptember 12-én alakult Budapesten. A kiemelten közhasznú szervezet azt a pszichoanalitikus hagyományt folytatja, melyet Ferenczi Sándor — Sigmund Freud munkatársa és barátja, a magyarországi pszichoanalízis megteremtője, a dinamikus pszichoterápiák előfutára — alakított ki.

 

Az Egyesület alapvető célkitűzései

A pszichoanalízis magyarországi történetének és nemzetközi kapcsolódásainak történeti kutatása.
Dokumentumok, könyvek, folyóiratok, fényképek gyűjtése és archiválása, hangarchívum (oral history) kialakítása, tudományos fórumok megteremtése a pszichoanalízis modern elméleteinek, interdiszciplináris kapcsolatainak és terápiás módszereinek bemutatására.

 

Az egyesület elérhetőségei

Ferenczi Sándor Egyesület

 

Egyesületünk választmánya

 

Csatlakozás Egyesületünkhöz

Az Egyesület tagjai lehetnek pszichoanalitikusok, orvosok, pszichológusok, irodalmárok, társadalomtudománnyal foglalkozó szakemberek, művészek, pedagógusok, egyetemisták, doktoranduszok – akik érdeklődnek a pszichoanalízis iránt.

 

Közhasznú tevékenységeink

 

Határozatok jegyzéke

Az alábbi linkre kattintva olvashatják az egyesület határozatainak jegyzékét.

 

1 | 2 | Partnereink