Menüpontok

Kereső

Ferenczi Sándorról

"Japán szövegben gyakran föltűnik két név, latin betűkkel szedve: Freudé és Ferenczié. Budapest az ő jóvoltából évtizedeken át egyik szellemi góca volt a lélekelemzésnek. Mindig éltek itt, sokszor huzamosabban, évekig is, amerikaiak, angolok, svédek, orvosok és betegek, akik hozzá jöttek tanulni és gyógyulni. Bécset és Budapestet az ő mozgalmukkal kapcsolatban együtt és egymás mellett emlegették, mint valaha az ókorban Athént és Rómát."
(Kosztolányi Dezső)


Művészet és pszichoanalízis 2013-14 évad

2013-2014-ben is folytatódik a Ferenczi Sándor Egyesület, a József Attila Társaság és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös műhelybeszélgetés-sorozata a Károlyi-palotában (Bp. V. Károlyi u. 16.)

 

Pszichoanalízis Japánban

A japán elmne pszichoanalitikus utazása. Tradícionális és modern "pszichoterápiák" japán módra.

 

Carlo Bonomi előadása - az Irma-álom jövő digitális formában elérhető minden érdeklődő számára

Kedves Kollégák! Két éve a Nemzetközi Ferenczi Központ nyitó ünnepségén, Budapesten (2011. május 27-én) „Az Irma-álom jövője – a traumával való megbirkózás nyomasztó feladata” címmel előadást tartottam. Az eltelt két év alatt átdolgoztam, továbbgondoltam az előadást, amely most a Psychoanalytic Quarterly című folyóiratban megjelent. Bonomi, C. (2013). Withstanding Trauma: The significance of Emma Eckstein’s Circumcision for Freud’s Irma dream. [Megbírkózni a traumával: Emma Eckstein körülmetélésének jelentősége Freud Irma-álom vonatkozásában] The Psychoanalytic Quarterly, 82: 689-740.

 

Ferenczi Sándor szeminárium a Lviv Pszichoanalitikus Intézetben

Prof. Filz Alexander, a Lviv Psychoanalitikus Intézet (Ukrajna) vezetője a 2013. év kiképző programja keretében meghívta Harmatta Jánost, és, hogy Mészáros Juditot, hogy kétnapos Ferenczi szemináriumot tartsanak az intézet hallgatói számára.

 

Emily Kuriloff előadása a Nemzetközi Ferenczi Sándor Központban

Korunk pszichoanalízise és a Harmadik Birodalom öröksége címmel tart előadást Emily A. Kuriloff New York-i pszichoanalitikus május 22-én.

 

Robert Kramer előadása Nemzetközi Ferenczi Sándor Központban

"Fortyog bennem a harag”: Az összegubancolódott Freud, Ferenczi, Rank kapcsolati háromszög - angol nyelven tartandó előadására és a szerzővel folytatott beszélgetésre 2013. június 12-én, szerdán 18:00-ai kezdettel kerül sor a Ferenczi Házban (Budapest, I. kerület, Lisznyai u. 11.)

 

Művészet és pszichoanalízis 2012-2013

Ősszel is folytatódik a Ferenczi Sándor Egyesület, a József Attila Társaság és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös műhelybeszélgetés-sorozata a Károlyi-palotában (Bp. V. Károlyi Mihály u. 16.)

 

1 | 2 | 3 | 4 | Partnereink